Lehdistötiedote

Sähköperämoottorit ovat nyt vahvassa kasvussa ja niistä järeimmän, eli Torqeedon, uutuusmalleja on laajasti esillä Uiva 2019 -venenäyttelyssä

Kausi 2019 on osoittanut sähköperämoottorien olevan yhä enenevissä määrin kilpailija perinteisille bensiiniperämoottoreille. Kaudella 2018 sähköperämoottoreiden kysyntä lähti huomattavaan kasvuun ja pienet erillisellä akulla varustetut sähköperämoottorit veivät jalansijaa pieniltä polttomoottoreilta. Kaudella 2019 kysynnän kasvu on jatkunut, mutta hieman muuttuneena. Kaudella 2019 suosituimpia ovat olleet laadukkaat integroidulla akulla varustetut sähköperämoottorit. Etenkin Torqeedo-sähköperämoottoreiden kasvu on ollut huomattavaa. Pienten 1-sylinteristen bensiiniperämoottoreiden kysyntä on lähes pysähtynyt sähköperämoottoreiden korvatessa ne. 

Sähköperämoottoreiden suosiota selittää hyvin muun muassa sähköperämoottoreiden toimintavarmuus, äänettömyys ja ennen kaikkea käytön helppous. Sähköperämoottorin saa kevyesti osiin ja mukaan ilman öljyn ja bensiinin hajuisia käsiä ja autoa. Myös kasvava ympäristötietoisuus kannustaa siirtymään pois polttomoottoreista. Vesistöt ovat veneilijöille tärkeitä ja etenkin Itämeren tila on kasvava huolenaihe. Sähkömoottoria voikin käyttää myös vesistöissä, joissa moottoriveneily on muutoin kielletty. Kiellot ovat usein polttoaineiden tai melun takia asetettuja, ja sähkömoottoreiden kanssa näitä ongelmia ei ole.

Perämoottoreiden järein sähköinen vaihtoehto, Torqeedo, on kasvattanut tänä vuonna myyntiään +38 %. Torqeedo onkin luonnollinen siirtymä polttomoottorista sähköiseen versioon, sillä siinä on tavallista sähköperämoottoria reilusti enemmän työntövoimaa ja sen akkujen toiminta-aika on moninkertainen muihin sähköperämoottoreihin verrattuna.

Torqeedoihin pääsee tutustumaan Uiva 2019-venenäyttelyssä maaosastolla 130. Osastolla on esiteltynä Torqeedon suotuveneisiin ja perinteisiin moottoriveneisiin sopiva Travel-mallisto sekä ulkoisella akulla varustettuihin moottoriveneisiin sopiva Cruise-mallisto. Nähtävillä on muun muassa uutuusmalli Travel 1103 C. Mallin 1100 W teho tulee potkurille suoralla vedolla, ilman planeettavaihteistoa. Tämä ratkaisu poistaa vaihteistosta kuuluvat mekaaniset äänet ja takaa lähes äänettömän etenemisen. 

Uivassa venenäyttelyssä on mahdollista päästä myös koeajamaan tätä Torqeedon huippusuosittua uutuutta, Travel 1103 CS -mallia. Moottori on koeajettavissa satama-altaassa yhteistyössä Veto 5 -soutuveneiden kanssa. Myös Marinon laituripaikalla on nähtävissä Marino Mustang yhdessä Torqeedo Cruise 10.0 kanssa. 

  

www.torqeedo.fi

Kuvat ladattavissa:
http://media.brandt.fi/?w=W9hH4Ko

Liitetiedostot

Alkuperäinen artikkeli, liitetiedostot ja korkearesoluutiokuvat


Kuvat


Takaisin listaukseen

Sulje
Sulje