Teknologia

Ympäristöä ja käyttömukavuutta silmällä pitäen

On tosiasia, että liikkuminen vedessä vie maalla liikkumista enemmän aikaa ja valtavasti enemmän energiaa – etenkin jos aikaa halutaan säästää. Vedessä liikkumisen hyötysuhde on elementistä johtuen heikko. Ympäristöarvojen näkökulmasta keskeistä on täten liikkumisen hyötysuhteen parantaminen ja liikkumisessa käytettävän energialähteen valinta. Torqeedo-sähköperämoottorien valmistajana on keskittynyt näihin tekijöihin ja tuonut samalla kuluttajalle uuden käyttömukavuuden tason etenkin pienillä moottoreilla tapahtuvaan moottoriveneilyyn.

Torqeedon sydän on voimakas ja vääntävä sähkömoottori

Torqeedon moottori asettaa uudet standardit väännön ja tehon suhteessa moottorin kokoon ja painoon. Esimerkiksi Torqeedo Travel 1003:n nyrkinkokoinen moottori tuottaa vastaavan potkuritehon kuin 2-hevosvoimainen polttomoottori. Sähkömoottorin vääntö ja sen mahdollistama suuren työntövoiman potkuri ovat Torqeedo-suorituskyvyn ydin.

Moottoreiden erinomainen propulsio-teknologia

Torqeedo-perämoottorit valmistetaan korkealaatuisista ja kalliista raaka-aineista, jotta uuden teknologian mahdollistavat hyödyt voidaan viedä käytäntöön.

Torqeedon moottorissa käytetään harvinaisia maamagneetteja, jotka mahdollistavat jopa 24 kertaa suuremman väännön kuin perinteiset potkurimoottorit, joissa on käytetty hexaferriittipinnoitetta. Planeettavaihteistolla toteutetuissa malleissa on maksimoitu moottorin pieni koko ja keveys. Välityssuhteen ja sähkömoottorin väännön myötä mahdollistuu suuren halkaisijan ja hyötysuhteen potkureiden käyttö. 1000 wattia tuottavassa Torqeedo-moottorissa voidaan käyttää potkuria, jonka pyörittämiseen tarvitaan 20-hevosvoimaista polttomoottoria. Polttomoottoritekniikalla toteutettuna Torqeedon työntövoimaan pääseminen vaatii selvästi enemmän kilowatteja.

Turvallisuus ennen kaikkea – sähköiset kontrollijärjestelmät luotettavuuden, turvallisuuden ja käyttömukavuuden taustalla

Kaikki Torqeedo-moottorit ovat lähes huoltovapaita. Pääasiallinen ”huoltotoimenpide” Suomen olosuhteissa onkin akuston lataustilasta huolehtiminen – etenkin talvisäilytyksen aikana. Moottoreissa on myös monia turvallisuustoimintoja, jotka esimerkiksi estävät sekä moottorin ylikuumenemisen että mekaanisen ylikuormituksen.

Mekanismi, joka suojaa moottoria esim. potkurin jumittuessa tai vieraiden esineiden joutuessa potkuriin:

Mikäli potkuri jumiutuu jostain syystä, moottori sammuu automaattisesti itsestään. Kun potkuri on vapautettu, voidaan moottori käynnistää normaalisti ”nolla”-asennossa.

Suojamekanismi äkillisessä moottorin suunnanmuutoksessa:

Mikäli moottorin ”kaasukahva” käännetään äkillisesti täydessä vauhdissa peruutusvaihteelle, Torqeedon automatiikka hidastaa automaattisesti prosessia, sillä äkilliset suunnanmuutokset aiheuttavat suuriva veneen perälautaan ja moottorin vaihteistoon kohdistuvia voimia. Suojamekanismi estää moottorin ja veneen rikkoutumisen sekä takaa nopean reagoinnin vaaratilanteessa.

Automatiikka akun kapasiteetin laskiessa:

Torqeedo-moottoreissa on automatiikka, joka tunnistaa akun pienentyneen kapasiteetin ja ilmoittaa tästä merkkiäänellä. Tämä järjestelmä optimoi veneen jäljellä olevan toimintasäteen.

Ylikuumenemisen suojamekanismi:

Huoletonta veneilyä! Mikäli moottori jostain syystä kuumenee, integroitu termostaatti säätää automaattisesti virrankulutuksen turvalliselle tasolle.

Lue lisää toimintasäteestä

Katso mallisto

Sulje
Sulje