Teknologia

Torqeedon sydän on voimakas ja vääntävä sähkömoottori

Torqeedon moottori asettaa uudet standardit väännön ja tehon suhteessa moottorin kokoon ja painoon. Esimerkiksi Torqeedo Travel 800:n moottori painaa ainoastaan 500 g ja on savukeaskin kokoinen, vaikka se tuottaakin vastaavan potkuritehon kuin 2-hevosvoimainen polttomoottori.

Moottoreiden erinomainen propulsio-teknologia

Torqeedo-moottorit valmistetaan korkealaatuisista ja kalliista raaka-aineista, jotta uuden teknologian mahdollistavat hyödyt voidaan viedä käytäntöön. Esimerkiksi Travel 800:n moottorissa käytetään harvinaisia maamagneetteja, jotka mahdollistavat jopa 24 kertaa suuremman väännön kuin perinteiset potkurimoottorit, joissa on käytetty Hexaferriittipinnoitetta. Lisäksi, kun moottorissa on 1:14 down geared vaihteisto, 800 wattia tuottava moottori voi helposti hyödyntää potkuria, jonka pyörittämiseen tarvitaan 20-hevosvoimaista polttomoottoria.

Turvallisuus ennen kaikkea – sähköiset kontrollijärjestelmät luotettavuuden, turvallisuuden ja käyttömukavuuden taustalla

Kaikki Torqeedo-moottorit ovat käytännössä huoltovapaita. Moottoreissa on turvallisuustoimintoja, jotka esimerkiksi estävät sekä moottorin ylikuumenemisen että mekaanisen ylikuormituksen.

Mekanismi, joka suojaa moottoria esim. potkurin jumittuessa tai vieraiden esineiden joutuessa potkuriin:

Mikäli potkuri jumiutuu jostain syystä, moottori sammuu automaattisesti itsestään. Kun potkuri on vapautettu, voidaan moottori käynnistää normaalisti ”nolla”-asennossa.

Suojamekanismi äkillisessä moottorin suunnanmuutoksessa:

Mikäli moottorin ”kaasukahva” käännetään äkillisesti täydessä vauhdissa peruutusvaihteelle, Torqeedon automatiikka hidastaa automaattisesti prosessia, sillä äkilliset suunnanmuutokset aiheuttavat valtavia voimia, jotka kohdistuvat veneen perälautaan ja moottorin vaihteistoon. Suojamekanismi estää moottorin ja veneen rikkoutumisen sekä takaa nopean reagoinnin vaaratilanteessa.

Automatiikka akun kapasiteetin laskiessa:

Torqeedo-moottoreissa on automatiikka, joka tunnistaa akun pienentyneen kapasiteetin. Tämä järjestelmä optimoi veneen jäljellä olevan toimintasäteen automaattisesti hiljentämällä vauhtia taloudellisemmaksi.

Ylikuumenemisen suojamekanismi:

Huoletonta veneilyä! Mikäli moottori jostain syystä kuumenee, integroitu termostaatti säätää automaattisesti virrankulutuksen turvalliselle tasolle.

Sulje
Sulje