Torqeedon lithium-pohjaiset akut ovat teknologialtaan mitä oivallisin vaihtoehto sähköperämoottoreille. Energiatiheinä ne varastoivat huomattavasti enemmän energiaa kuin muut yleisesti käytössä olevat akkuteknologiset toteutukset ja mahdollistavat suuren virtamäärän ulosoton, mikä on etenkin perämoottorikäytössä tärkeä ominaisuus. Torqeedo on veneilyakkujen suunnittelun pioneereja. Takana on jo yli 10 intensiivistä vuotta lithium-akkujen suunnittelun parissa veneilysovelluksiin. Tätä nykyä Torqeedolla on tarjolla tehokas, turvallinen, ja kattava lithium-akkujen mallisto mitä erilaisimpiin veneilyn sähköistämisen tarpeisiin.
Lithium-akku vs. lyijyakku
Lithium-akut säilyttävät hyvin kapasiteettinsa ja toimivat erinomaisesti myös kylmissä olosuhteissa. Niissä ei ole ”muistitoimintoa” ja ne voi ladata varaustilasta riippumatta silloin, kun siihen on tilaisuus. Niiden kenties suurin etu veneilykäytössä on kuitenkin energiatiheyden tarjoama erinomainen teho/paino –suhde. Karkeasti voitaneen sanoa, että lyijyakuin toteutettuna tulee veneeseen vähintään 2,5x enemmän akkumassaa samaan energiamäärään pääsemiseksi kuin mitä lithium-akuin toteutettuna.
Wattitunti (Wh) ja Amperitunti (Ah)
Lyijyakkujen kapasiteetin kohdalla puhutaan usein amperitunneista (Ah). Lithium-akkujen kohdalla mitataan kapasiteettia kuitenkin mieluummin wattitunnin (Wh) käsitteellä. Miksi? Syy on varsin yksinkertainen: Amperitunnin käsite on perinteisesti omaksuttu koskemaan 12 voltin lyijyakkuja. Jos näin toimittaisiin myös lithium-akkujen kohdalla, pitäisi erikseen tuoda esille, että lithium-akkujen jännite on tavanomaisesti korkeampi kuin lyijyakuista tuttu 12 volttia. Jos tätä jännite-eroa ei huomioitaisi, kokisivat lithium-akut Ah-vertailussa ”oikeusmurhan”. Tästä syystä on oikeutetumpaa puhua lithium-akkujen kohdalla näiden enegriamäärästä (Wh). Jos siis haluat verrata lithium- ja lyijyakkuja amperitunnein, niin muista huomioida akkujen mahdollinen jännite-ero ja se tosiasia, että lithium-akun Ah vaatii lyijyakulta helposti kaksinkertaisen määrän ampeeritunteja, jotta käytettävissä on sama todellinen energiamäärä.